Articole tehnice din piele

PIELEA - un material modern și eficient
Odată cu popularizarea polimerilor, anumite industrii au uitat un material bio care înainte era esențial în domeniul tehnic pentru a asigurara etanșeitatea dinamică a unor numeroase conexiuni: PIELEA.
O adevarata alternativă a acestor materiale compozite, pielea este un material de luat în considerare în sectoare precum: aeronautic, industrial, feroviar și agricol.
Un material cu inflamabilitate scăzută
În mod natural, pielea este un material cu inflamabilitate scăzută. Dacă este tratată corespunzător, rezistă testelor de tip CS 25 / FAR 25 25853 Appendix F part 1 Vertical Gantry Test (12 sec.) din domeniul aeronautic. De ce credeți că șorțurile sudorilor sunt confecționate din piele?
Rezistență mecanică excepțională
Structura rețelei fibrei pielii conferă acestui material caracteristici fizico-mecanice excepționale: rezistență la rupere, deformare permanentă, flexibilitate, forță și elongație la rupere. Standardul ISO 388 face referire la proprietățile pielii, inclusiv la rezistența și la nivelul de performanță al acesteia.
De asemenea, dacă așa ca și în cazul polimerilor apare procesul de “îmbătrânire”, în cazul pielii există metode de tratare care o readuce “la viață”. Pentru că, așa cum am constatat, acesta este un material “viu” care are nevoie de atenție și de finețe.
Densitate variabilă
Pielea este caracterizată printr-o densitate cuprinsă între 0,6 și 0,95g/cm3 (i.e. 600 și 950kg/m3) variind în funcție de specie și de tipul de preparare a pieilor.
Tratamentele și rolul lor
Pe lângă proprietățile deosebite ale acestui material, există o serie de tratamente aplicate uneori înainte de prelucrare, în alte situații, produselor finite. Acestea conferă materialului/produselor proprietăți suplimentare precum rezistența la diferite tipuri de uleiuri, la presiune; impermeabilitate sau proprietăți estetice deosebite.
În concluzie, luând în considerare toate aspectele legate de acest material excepțional, considerăm că transformarea lui în articole industriale adaptate din piele devine o adevărată artă.
Produse
Garnituri dinamice din piele
Realizăm garnituri dinamice din piele pentru prese, cilindri și pentru orice tip de pompe în formă de U, V, calotă (calotte), pălărie (chapeau), inel (rondelle).
Burdufuri de protecție din piele
Realizăm burdufuri de protecție din piele pentru tije de cilindru, șuruburi cu bile, diverse axe, cardane, etc. De la liftul Turnului Eiffel până la diferite echipamente pentru industrie, chiar și pentru furci de motociclete, sau aparate de fotografiat, aceste burdufuri raspund unor aplicații numeroase.  
Garnituri din piele pentru pulverizatoare
Realizăm garnituri dinamice din piele pentru prese, cilindri și pentru orice tip de pompe în formă de U, V, calotă (calotte), pălărie (chapeau), inel (rondelle).
Manșete și compensatoare din piele
Protecții și decupaje
Confecționăm huse, etui din piele pentru diferite aplicații precum pupitre de comandă, hote, roboți, etc. De asemenea, debităm diferite garnituri din piele, plută, spumă izolatoare, elastomeri, diferite materiale plastice, hârtie, marsit, clingherit, Donit, Doniflex, Nefalit, Nefacier...
Ambreiaje, curele și chingi
Confecționăm ambreiaje din piele pentru prese pendulare, mașini de perforat și ștanțat. Pentru transmisii, chei de însăcuire, chingi pentru hote, curele... 
Capace și garnituri de etanșare din piele pentru pompă manuală sau pentru diferite alte tipuri de pompe
Din 1896, Emile JANIQUE și în prezent, Famatech confecționează calote din piele și garnituri de pistoane pentru pompe. Astfel, dacă pompa nu mai funcționează corespunzător, cel mai probabil este din cauză că garnitura este uzată. Este suficient să măsurați cilindrul (diametrul în mm) sau garnitura deja existentă, diametrul găurii din mijloc, care permite înșurubarea suportului de etanșare. Și nu uitați că pompa dumneavoastră nu va funcționa decât dacă supapele funcționează.
APLICAȚII
Liftul turnului Eiffel
- burduf
Elicoptere
- burduf
Aparate foto
- burduf piele neagră de cal
Prese pentru ulei vegetal, ulei de nuci
- garnituri speciale
Garnituri pentru pompe cu piston de orice tip
- pompe pentru biciclete
- pompe de apă manuale și alternative
În fiecare an, odată cu apropierea verii, unii dintre noi constată că pompa manuală pentru irigarea grădinii nu mai funcționează. Noi avem soluția!
Una dintre cele mai frecvente probleme ale pompelor de apă manuale și alternative apare la nivelul calotei și la garniturile pistonului. Pentru ca pompa să funcționeze, aceste elemente trebuie să asigure o etanșeitate perfectă. Noi fabricăm aceste tipuri de garnituri care îndeplinesc acest rol tehnic și garantează durabilitate datorită tratamentelor aplicate asupra componentelor. 
- pentru pulverizatoare
Feroviare
- etui pentru chei/unelte - cu capse sau fără
Morărit și panificație
- curele cu chei pentru însăcuire făină
Auto-moto
- burdufuri motociclete Baak
În octombrie 1924, 8 autovehicule Citroën echipate cu autoșenile au pornit în “La croisière Noire”, un periplu de 20 000 Km prin Africa. După aproape 100 de ani, Émile Janique s-a implicat în restaurarea identica cu originalul a unuia ditre aceste autovehicule: Scarabée d’Or.
- burdufuri pentru automobile noi și automobile de epocă
Echipamente pentru industrie
- burdufuri speciale
Hidroenergie
- garnituri supape de etanșare

Pentru cereri de ofertă vă rugăm să ne contactați la
telefon: +40 269 555 254 | +40 755 010 971

Contact:
comercial@famatech.ro
+40 269 555 254 | +40 755 010 971
Str. Textiliștilor nr. 17, 555700 Tălmaciu jud. Sibiu, Romania

Pentru a-ți oferi o experiență bună de navigare utilizăm fișiere de tip cookie.