Famatech la Meet the Northern Industry, Groningen, 11 Nov 2021

Meet the Northern Industry 2021 a fost organizat de către firma GJS Support condusă de inimoasa doamnă Greta Jager-Smits cu sprijinul guvernului provinciei nordice a Țărilor de Jos, Groningen, dar și ai reprezentanților mediului de afaceri, printre care îi amintim pe Royal Dutch Metals Association (MetaalUnie), Dutch Association of Small and Medium Enterprises (MKB NL), NL.in Business, Frisian Export Club, Northern Export Club cu scopul de a oferi suport companiilor producătoare din provinciile nordice ale Țărilor de Jos în identificarea oportunităților de investiții.

Meet the Northern Industry, un eveniment pragmatic dedicat Match Making-ului, identificării de noi colaborări inter și intra-industriale și parteneriate între firmele din Țările de Jos și firme, prezente la eveniment, din România, Germania, Cehia, Vietnam, etc., care s-a desfășurat într-o locație neconvențională, dar perfect adaptată specificului acestuia – fosta fabrică de zahăr din Groningen. România a avut privilegiul de a fi invitată în acest cadru restrâns de organizații și companii, obținând astfel posibilitatea de a-și demonstra capacitatea de a fi un partener de încredere și avantajos pentru firmele din sectorul industrial din Țările de Jos.

Banner Articol

Participarea Famatech la acest eveniment a venit ca urmare a eforturilor deosebite ale doamnei Gabriela Rusu, Președinte PICMIA, Vicepreședinte FEPA-CM, în vederea dezvoltării sectorului industrial din România și a internaționalizării acestuia, dar și ca urmare a dedicației și implicării totale a reprezentantului Ministerului Economiei la Haga, domnul Cristian Mateescu, șeful Biroului de Promovare Comercial Economică a României la Haga.

Decizia de participare fizică a Famatech, fiind oarecum spontană, după o succintă evaluare a oportunității, a fost necesar ca toate pregătirile să fie făcute într-un timp relativ scurt. Astfel că, partea de logistică a fost o mică provocare, facilitată, totuși, de faptul că majoritatea plăților pentru transport și cazare s-au putut efectua online. Nici condițiile de tranzit vamal nu au fost atât de restrictive pe cât ne așteptam având în vedere contextul actual. Desigur, a contat foarte mult și faptul că României i-a fost oferită, pe baza bunelor relații ale BPCE Haga, posibilitatea de a participa la eveniment în mod gratuit. Totuși, odată cu deschiderea evenimentului, am realizat că aceste eforturi au meritat.

Împreună cu Famatech, la Meet the Northern Industrie, Groningen, din România au mai avut prezență fizică atât firma Antemie din Brașov, cât și Agriprogress și Export Market Research.

Banner Antemie SRL

De asemenea, în cadrul evenimentului, a fost organizată și o interesantă prezentare online a unor firme din România, din diverse domenii, printre care: Georgia Business Company, Plasmaterm, Radox, Haneg Water, Iulius RL, Cominco Oltenia, Totalrom, Avangarde Group Romania, FRD Center și Aateq.

Famatech Logo Picture

Începutul a fost foarte promițător, când reprezentanții unei companii – NPI - producatoare de rezervoare de apă de mari dimensiuni, cu activitate preponderent în industria plasticului, ne-au abordat, identificând împreună posibilități de colaborare pe partea de burdufuri de protecție, manșete, burdufuri inelate, conexiuni flexibile de diferite tipuri și dimensiuni, serviciilor sau a altor soluții adaptate pentru aplicațiile aferente.

Apoi, diferențele culturale și-au făcut simțită prezența, dar, cu sprijinul domnului Mateescu, am încercat noi să inițiem conexiuni și am reușit astfel să avem discuții constructive cu reprezentanți ai unor companii și organizații influente în sectorul industrial al Țărilor de Jos, printre care:

În concluzie, pentru Famatech, acest eveniment a însemnat atât deschiderea unor noi oportunități în vederea inițierii unor relații comerciale cu organizații și companii importante din sectorul industrial al Țărilor de Jos, cât și o ocazie inedită de a cunoaște oameni deosebiți.

Deja ne-am inclus in planul pe anul viitor posibila participare la o misiune economica de 3-4 zile, tip Road Show, care sa includă și participarea la MNI 2022, dar și la alte evenimente Match Making organizate cu ajutorul FEPA-CM și a Birourilor de Promovare Comercial Economică din Țările de Jos, Germania și Belgia.

 

Famatech Industria Publicitară

Pentru cereri de ofertă vă rugăm să ne contactați la
Contact:
Str. Textiliștilor nr. 17, 555700 Tălmaciu jud. Sibiu, Romania
Copyright © 2023 - FAMATECH SRL. All rights reserved